Jani Lamminaho modtager Innovation Award fra BHJ Fonden for sit arbejde i R2R-laboratoriet

Den 4. november 2019 blev BHJ Fondens Young Researcher Award og Innovation Award uddelt på SDU i forbindelse med MCI Industry Day.

Horst-Günter Rubahn. leder af Mads Clausen Instituttet, roser Janis fremragende arbejde i RollFlex-projekt.et

Dette års Innovation Award gik til Jani Lamminaho, der er del af forskningsgruppen Organisk Fotovoltaik (OPV) ved centret SDU NanoSYD. Jani har været med til at arbejde på Interreg Deutschland-Danmark-projektet RollFlex fra start. Projektet har til mål at fremstille organiske solceller og lysdioder på stor skala ved hjælp af rulle-til-rulle (R2R)-teknologi.

I sit arbejde har Jani udviklet nyartede og innovative tekniske løsninger til sheet-to-sheet og rulle-til-rulle slot-die belægning af polymere tyndfilm. Herved har han fokuseret på udviklingen af selve dyserne på slot-die belægningsudstyret, såvel som på R2R-vakuum-pådamningsprocessen af metal og metaloxid-tyndfilme af høj kvalitet.

Peder Damgaard, formand for BHJ Fonden, overrækker prisen.

Disse løsninger muliggør udviklingen af tyndfilm med forbedrede egenskaber, som er nøglen til performance-optimering af nye energiteknologier.

Ved at bruge disse innovative løsninger har Jani på afgørende vis bidraget til at udvikle nye organiske solcelle-demonstratorer og superkondensatorer i OPV-gruppen, og han er løbende involveret i deres optimering.

Hans arbejde har generelt øget innovationsniveauet af R2R-aktiviterne ved SDU betragteligt og specielt i RollFlex-projektet, der skal bidrage til at åbne op for nye anvendelsesområder i samarbejde med lokale og regionale virksomheder.