RollFlex Kick-off – officielt startskud for rulle-til-rulle innovationsprojektcentret

Midt i december måned lød det officielle startskud på Interreg Deutschland-Danmark projektet RollFlex. Ca.  40 gæster, herunder en del repræsentanter fra lokale virksomheder i regionen, blev budt velkommen af Horst-Günter Rubahn, der også introducerede Sønderborgs Borgmester Erik Lauritzen og Troels Petersen fra Danfoss, som var Greeting Note talere for arrangementet.

Key note foredraget blev holdt af Dr. Stefan Mogck, leder af afdelingen indenfor rulle-til-rulle organisk device teknologi hos Fraunhofer FEP, som fortalte om sit arbejde med produktionen af organiske lysdioder (OLEDs) via rulle-til-rulle teknologien og havde medbragt en julelysestage med et billede af OLEDs som eksempel. Dr. Mogck fremhævede den vigtige betydning af at få etableret dette nye, unikke innovationscenter indenfor rulle-til-rulle teknologi på tværs af den dansk-tyske grænse.

Projektleder Morten Madsen præsenterede herefter RollFlex projektet, hvilket blev fulgt op af en tur i RollFlex laboratoriet. Her fik gæsterne et indblik i R2R-faciliteten og også i MCI’s nye Innovationslaboratorie, som Silke Tegtmeier, kommende sektionsleder for Technology Entrepreneurship and Innovation, fortalte om. Under arrangementet var der rig mulighed for networking, hvor samtaler og drøftelser omkring faciliteterne, centret og samarbejdsmuligheder fortsatte over en fælles frokost.

Arrangementet sluttede med pitch talks og workshop fra de enkelte projektpartnere, der gav et detaljeret indblik i deres arbejde og faciliteter, der tilsammen indgår som del af det nye RollFlex innovationsprojektcenter, og muligheder for nye samarbejder og projekter blev vendt.