RollFlex på New Energy fair i Husum, marts 2019

I lighed med forrige år har RollFlex-projektet i 2019 været repræsenteret på den årligt tilbagevendende New Energy messe i Husum – en af de vigtigste messer når det gælder vedvarende energi i Nordtyskland.

Organiseret af Martina Gerken fra Christian-Albrechts-Universität zu Kiel var formålet med dette års deltagelse at præsentere de seneste projektresultater for de talrige stakeholdere og netværkspartnere.

De fire projektpartnerne fortalte om deres arbejde – udviklingen af organiske solceller og organiske lysdioder ved hjælp af rulle-til-rulle-teknologi – og gav dermed de interesserede stakeholdere og virksomhedsrepræsentanter et omfattende overblik over samarbejdsmulighederne med RollFlex-centret.

Impressioner fra workshoppen: øverst til venstre deltagerne under foredragene, øverst til højre og nederst til venstre foredragsholderne Martina Gerken fra Kiel University og Lars Lindvold fra Stensborg, nederst til højre deltagerne i færd med at se på eksponaterne.
RollFlex på New Energy Husum i 2019

Derudover havde partnerne også glæde af at kunne fortælle om projektets forlængelse, der primært skal bruges til at uddybe det eksisterende gode samarbejde med virksomheder og stakeholdere yderligere og for at udvikle en forretningsmodel til det fremtidige samarbejde med RollFlex-centret.

Endeligt havde interesserede deltagere muligheden for at se nærmere på de opnåede projektresultater i deres praktiske anvendelse. Således fik de vist gamle og nye solcellemoduler og OLEDs. De nye modeller er udstyret med bedre kontakter og er dermed nemmere og billigere at producere, samtidig med at deres effektivitet øges pga. mindre tab.

Et nyt LEGO modelhus kunne illustrere, hvordan man kan måle den strøm, der dannes via solcellerne og bruge denne til at drive lysdioderne. Nye zinkoxyd-nanostrukturer i solcellerne og lysdioderne, udviklet af projektpartneren Phi-Stone, er med til at øge lysets spredning i både lysdioder og solceller.

Til venstre en model af en fleksibel organisk solcelle med forbedrede kontakter, til højre et LEGO-hus med energitæller på taget, solceller integreret i vinduerne og lysende lysdiodebogstaver.
Til venstre en model af en fleksibel organisk solcelle med forbedrede kontakter, til højre et LEGO-hus med energitæller på taget, solceller integreret i vinduerne og lysende lysdiodebogstaver.

Projektpartneren Stensborg præsenterede deres nanostrukturerede sølvfolier med integrerede elektroder, som var blevet positivt testet ifm. med udviklingen af mere effektive solceller og lysdioder.

Alt i alt var der stor interesse fra stakeholdernes side og mange nye kontakter blev etableret, som nu skal intensiveres projektets forlængelse.